Mindre förtroendeingivande

Carin Jämtin som leder Socialdemokraternas arbete med att ta fram en ny klimatpolitik fällde i en artikel i SvD den 17/12 2007 följande mindre intelligenta uttalande:
”Ytterligare minst en kärnkraftsreaktor bör skrotas under nästa mandatperiod… Handlar det bara om en eller två reaktorer, då räcker det med att bygga ut vindkraften. Där kan vi göra jättemycket. Sedan finns det säkert andra sätt, som vi inte ens kommit att tänka på än, att ta fram både el och värme.”

Det känns jättetryggt att en toppolitiker vill förlitar sig på ”andra sätt, som vi inte ens kommit att tänka på än” för att producera el istället för kärnkraft. Sedan kan man undra över vad det är för vinst för klimatet med att ersätta en utsläppsfri energiform med en annan…
Lars Wiegert

Kan ej kommentera.