MFK föreslår utsmyckning av reaktorer

Med Dr. Jan Stenis, tidigare styrelseledamot, som ursprunglig initiativtagare och sedermera samarbetande med Johan Simu, nuvarande suppl. i styrelsen, har följande förslag inlämnats till ledningen för Ringhals:

Vi vet, och ni vet, att kärnkraft är ren, billig och utmärkt miljövänlig energi. Speciellt nu med den allt större uppmärksamheten runt koldioxidneutrala energikällor med tanke på växthuseffekten. Men hur ska man få gemene man att förstå detta?

Det som behövs är ett enkelt, slagkraftigt och elegant budskap som inte går att missa. Varje gång kärnkraft figurerar i media så måste detta budskap framgå. Och budskapet måste vara rent visuellt glasklart och anknyta till den engagerade samhällsmedlemmens mest djupgående grunduppfattningar.

Energi för framtiden!

Detta är ett gyllene läge att skapa miljömässig goodwill för kärnkraften. Det gynnar både miljön, samhällets långsiktiga väl och definitivt vattenfalls intressen.

Det enklaste sättet att skapa denna goodwill är att göra de, ärligt talat, ganska fula reaktorbyggnaderna visuellt sett mer attraktiva. Måla upp budskapet på byggnaderna! Så stort så att ingen kan missa det.

Blås upp ett motiv av ett lekande barn som symboliserar framtiden, med en ring av ringblommor runt sin hals (ring+hals!) och däröver rubriken ”Energi för framtiden!” i jättebokstäver. Varje gång någon tar en bild på Ringhals så kommer detta budskap att fastna på bilden, varje gång Ringhals figurerar i visuella media så blir det automatiskt gratisreklam för både kärnkraften och Vattenfalls miljösträvan. Enkelt, billigt, kostnadseffektivt och elegant!

Liknande utsmyckningar förekommer på andra ställen. Se t.ex. bifogad bild av hur ett kyltorn i den franska anläggningen Cruas ser ut.
Cruas 3