Arkiv för 2007-06

Miljövänner för kärnkraft svarar på remissen om sammanslagning av SKI och SSI

070622

Miljövänner för kärnkraft anser att den kommande myndigheten skall vara Sveriges enda organ för kärnsäkerhet, för strålskydd av människor och för skydd av den biologiska mångfalden. Miljödomstolarna skall inte delta i detta arbete för att undvika att motstridiga bestämmelser utfärdas. (mer…)

Webbredaktören funderar lite mer.

070621

Ja, nej, ja, nej, ja, nej, nja. Ungefär så kan man summera de olika artiklarna om ministrarnas åsikter om kärnkraften.Leijonborg vill ha mer kärnkraft kan man läsa i SvD.
Reinfeldt tycker det räcker med effektökningar i de reaktorer vi har(Svd).
Maud håller med Reinfeldt(SvD)
Men det finns en till artikel som sätter lite mer krydda på det hela, på IDG kan man läsa att moderatern vill ha mer kärnkraft enligt Lars Linblad, moderaternas gruppledare i riksdagen.
(mer…)

Webbredaktörens funderingar

070608

För att piffa upp MFK’s hemsida kommer jag då och då, kanske 1-2 gånger i veckan, kommentera och skriva lite om nyheter och diverse annat som sker i kärnkraften och miljöns värld. Ibland kommer jag säkert skriva lite för långt, ibland väldigt kort. Värt att påpeka är att alla åsikter är mina egna och inte nödvändigtvis MFK’s.

Det jag skriver om idag är en artikel av Göran Bryntse, ordförande i folkampanjen mot kärnvapen-kärnkraft. Artikel kan läsas på denna adressen
http://www.nyteknik.se/art/50985
(mer…)

STF-seminarium ‘Kärnkraft 2007’ den 31 maj

070604

MFKs ordförande Bengt Barkman deltog och delger här sina intryck. (mer…)

SKB samrådsmöte den 31 maj

070604

Anders Andersson deltog och lämnar här sina kommentarer. (mer…)